De dorpelingenkoers van Rotselaar is toe aan zijn 2de editie! Op zaterdag 8 juni 2024 om 19u wordt de koers gereden. 

De dorpelingenkoers is een koers voor lokale amateurwielrenners (enkel renners zonder licentie zullen worden toegelaten). Tijdens de koers rijden zowel heren A, heren B als vrouwen mee, deze drie categorieën zullen samen de koers rijden maar worden wel afzonderlijk bijgehouden in het klassement. 

Voor de veiligheid van de renners wordt de koers gereden op een gesloten parcours, gedurende de koers zal er dus geen verkeer mogelijk zijn op het parcours.

De koers start op de Provinciebaan (ter hoogte van Café de Zijbeuk) en volgt dan volgende straten: Smidsestraat – Vijfde Liniestraat – Bergstraat – Dorpsplein – Provinciebaan – Hoevestraat – Broekstraat – Hellichtstraat – Provinciebaan

Er worden 19 ronden gereden van 2.3km.

 

De koers vindt plaats op zaterdag 8 juni 2024

16u00- 17u30 inschrijven + afhalen rugnummer @ “Het huis” (tegenover café de Zijbeuk)

18u00 – 18u30 individuele verkenning van het parcour/losrijden

18u30 Briefing, alle renners aan de start

18u45 Start officiële opwarming (alle renners verkennen samen het parcours)

19u00 Officiële wedstrijd start (19 ronden)

20u15 Verwachtte aankomst van de koers

20u30 Prijsuitreiking @ Café de Zijbeuk

 

De voorinschrijvingen voor de Dorpelingenkoers van 8 juni 2024 zijn afgesloten. 

Wie nog wil inschrijven kan dit de dag zelf tussen 16u-17u en zal hier €30 moeten betalen. Hoe onze sociale media in de gaten voor het aantal nog beschikbare plaatsen.

Bij het inleveren van je rugnummer na de koers krijg je hiervoor 2 drankbonnen.

De koers zal gereden worden op zaterdag 8 juni 2024 en is uitsluitend voorbehouden voor amateurwielrenners (wielrenners zonder licentie). Voor de veiligheid van onze renners wordt de koers gereden op een volledig gesloten parcours, dit wil zeggen dat zolang de koers plaats vindt, er geen verkeer mogelijk is op het gehele parcours. Hieronder vindt u het parcours terug:

Het parcours gaat als volgt: Provinciebaan – Smidsestraat – Vijfde Liniestraat – Bergstraat – Dorpsplein – Provinciebaan – Hoevestraat – Broekstraat – Hellichtstraat – Provinciebaan

Het parcours zal afgesloten worden voor alle verkeer vanaf 18u en wordt weer opengesteld om 21u. De provinciebaan (vanaf de Groenstraat tot aan de Hellichtstraat) zal al reeds afgesloten worden om 17u00 omwille van het plaatsen van de nadars op dit stuk parcours. Er zal die dag ook een parkeerverbod zijn op het hele parcours. Indien u op die moment toch weg zou moeten met de wagen raden wij aan om deze net buiten het parcours te parkeren en te voet naar uw wagen te gaan. Tussen 18u – 21u zal het niet mogelijk zijn met uw wagen te rijden op het parcours.

De koers zelf verloopt volgens onderstaand schema:

18u45: start opwarmingsronde

19u00: officiële start van de koers (19 ronden)

20u15: verwacht einde van de koers

Moest u verder nog vragen hebben kan u ons altijd contacteren via onderstaande gegevens:

Info@deflosj.be

Michiel (Koersdirecteur)

+32 (0)499 28 84 42

Scroll to Top